Reacties

  1. Thecla de Waal zegt

    Hoop doet leven, al is het mogelijk al te laat om te doen wat we eerder hadden moeten doen. Goddank zijn steeds meer jongeren op dit gebied actief. Het is ingewikkeld om mensen over de naderende milieurampen te benaderen, die ongeïnteresseerd zijn in de wereld om hen heen – onze bestaansgrond notabene..- die geen kranten lezen,of, via verkeerde kranten of TV of hearsay de ernst van de a.s. milieurampen ontkennen, dan wel alleen maar fun-programma’s op de tv zien (Nederlanders schijnen doorlopend te moeten lachen, mond wijd open.) Het zal er op aan komen om daarbij de basisgegevens aan hen door te geven, maar dan niet in een te ingewikkelde, academische taal.
    Toch hadden we, al begin jaren ’50 van de vorige eeuw al iets kunnen voorvoelen; denk aan Rachel Carson en haar boeken ‘The Sea aroud Us’en ‘Silent Spring’ en, in de jaren ’90 de toenemende aandacht voor vele alarmerende verschijnselen. In Nederland zijn we echt te lui en afwerend, te weinig ook geneigd samen te werken en verder te kijken dan onze neus lang is….ik ik ik gaat voor.

    • Radjan Hanoeman zegt

      Beste Thecla, ik deel je zorgen. Wat dat betreft zijn er gelukkig ook mensen die zich blijven inzetten voor een betere wereld. Soms gaat het niet snel, maar iedere activiteit in de juiste richting biedt hoop. Groeten, Radjan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.