Reacties

 1. Daan zegt

  Duidelijk dat Cees twee petten op heeft, zijn connecties met zijn vorige werkgever spelen een te grote rol in het willen afschaffen van statiegeld, iets wat enkel voor de grote bedrijven winst op zal leveren. De consument in Nederland heeft al massaal aangegeven geen probleem te zien in het behoud van het statiegeld. Bovendien is het voor het milieu vele malen beter, zoals ook al door de middelbare schoolkinderen met hun boerenverstand is bedacht, als je beloont wordt, dan is het makkelijker alles schoon te houden. Ik snap dat het voor Coca cola en consorten goedkoper is als alles gewoon op straat beland, dan hebben ze er geen omkijken meer naar. En begreep ook dat vooral onze grootste afvalverwerker, die zitting heeft in de plastic heros graag ziet dat pet niet meer apart wordt opgehaald maar bij de oranje container komt, pet is gewoon meer waard dan al het andere plastic.

  Maar de heren verliezen uit het oog waar het ophalen van afval over gaat en dat is niet de winst die ze kunnen draaien en het paaien van hun aandeelhouderes maar om een leefbaardere samenleving te creeren door de straten schoon te houden.

 2. Scato van Opstall zegt

  Nederland Schoon en Supporter van Schoon, het is een gotspe. Van belastinggeld wordt een industrielobbyclub betaald die 95% hoogwaardige PET recycling weer decennia terugzet, uit puur eigenbelang. Schreef er eerder een stukje over in de Volkskrant, toen ik stomtoevallig ontdekte hoe de lobbyvork in de steel zat. Coca Cola grossiert in sinds de vijftiger jaren dit soort greenwash initiatieven. Dat politici die blijven geloven in dit soort privaat-publieke ongein, geeft het niveau in Den Haag wel een beetje aan.
  http://blogvanscatovanopstall.blogspot.nl/2014/04/flessentrekkers-column-volkskrant-29.html

 3. Fred Flinstone zegt

  Dus nu wordt alles (al jarenlang) netjes ingezameld + gerecycled en dit is wat een van de partijen wil: En afvalverwerkers investeren in scheidingsstraten die dat PET zo goed mogelijk uit de plastic mix moeten terugwinnen.

  Word misschien eens tijd dat robots/computers (aldus Asscher) de taken overnemen van deze figuren. Meer ratio dan eigenbelang.

 4. G. Simonek zegt

  men zou juist op álle plastic flessen én ook blikjes statiegeld moeten zetten, kijk eens in Duitsland: veel mensen kopen daardoor geen blikjes meer, die komen dus niet op straat terecht en wát er dan nog op straat belandt wordt veelal door anderen opgeraapt en in de winkels ingeleverd.

  Gevolg: schone straten en parken, een verademing voor iedereen!!!

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.