Nadima Zarifi (26)
Isorganizer bij Fair Future Generators
Missie bomen planten in Afghanistan
In duurzame dienst
De Fair Future Generators koppelde Nadima, Jessica en Marijse voor hun maatschappelijke diensttijd aan een groen doel. Marijse ontwikkelde een online escape room, Jessica een kinderboek en Nadima organiseerde een bomenplantfestival. Het gaf ze niet alleen een goed gevoel, maar ook nieuwe vrienden, vaardigheden én carrièrekansen.
In duurzame dienst: Jessica den Outer
Waarom koos je voor Fair Future Generators?
“Ik deed al veel vrijwilligerswerk voor het klimaat. Bij Jongeren Milieu Actief heb ik bijvoorbeeld meegeholpen de Klimaatmars te organiseren. Het lag voor de hand om iets met klimaat te doen. Dat werd Dr. Monk, want ik wilde aan een internationaal project werken.”
Wat deed je daar?
“Samen met een andere Fair Future Generator kreeg ik een hele brede opdracht. We mochten iets verzinnen om kinderen in Accra, Ghana te leren dat klimaatverandering niet alleen over smeltende ijskappen ver weg op de Noordpool gaat. Maar dat het ook henzelf en hun eigen omgeving raakt.”
Hoe begin je aan zoiets?
“We hebben heel veel gesprekken gevoerd met het team in Accra over hoe we dit vorm konden geven. We wilden natuurlijk niet vanuit Nederland iets ontwikkelen waar ze daar helemaal niet op zaten te wachten. Uiteindelijk is het een kinderboek geworden over Anansi de Spin, die in veel Ghanese verhalen voorkomt. In het boek loopt Anansi tegen problemen aan die door klimaatverandering worden veroorzaakt. Wij hebben het verhaal bedacht, een Ghanese schrijfster heeft het geschreven. Door corona is het nog niet gedrukt en verspreid, maar ik hoop dat dat nog wel gaat gebeuren.”
Hoe kijk je achteraf terug op je maatschappelijke diensttijd?
“Ik kan het iedereen aanraden, je ontmoet veel leuke mensen. Ook heb ik veel geleerd van alle workshops die Milieudefensie aanbood, over storytelling en communicatie bijvoorbeeld. Nu kan ik na drie jaar vrijwilligerswerk mijn geld verdienen met mijn grootste passie: zorgen dat de natuur rechten krijgt, net zoals bedrijven en gemeenten die hebben.”
Zelf aan de slag?
Stel je voor: je ontwikkelt jouw eigen talent en tegelijkertijd draag je bij aan een eerlijke toekomst. Vet toch?! Ben je tussen de 18-28 jaar oud en heb die groene ambities? Klik hier om je in te schrijven bij Fair Future Generators in jouw regio (vóór 1 februari 2021).
Geef een reactie