Reacties

 1. Ger Hermans zegt

  tip is alleen voor multinatials die nergens iets betalen en de hele democratie ondermijnen.alleen goed voor de internationale elite maffia.

 2. Jos Grob zegt

  De tijd van slavernij is voorbij.
  De tijd van beslissen door de machthebber is voorbij.
  De tijd dat de mens met angst in de hoek werd gedreven is voorbij.
  De tijd is gekomen dat er naar de MENSEN wordt geluisterd en aan hun kritisch oog voldaan.
  De tijd van manipulatie en misbruik is voorbij.
  Ik ben mordicus TEGEN TTIP en voor een eerlijke n zuivere uitwisseling van zaken !

 3. Sophia Vassiliou zegt

  TTIP is het probleem niet, maar de clausule eruit die ISDS heet. DAT is het probleem. Die moet eruit en dan kunnen we bést zaken doen met de VS! Zaken doen is leuk en goed, maar wel op eerlijke wijze. En het is altijd goed om geen halve, maar héle waarheden te verkondigen. Dus ISDS eruit en dan wél TTIP!

  • M. Commandeur zegt

   @Sophia: Lees ook het artikel ‘TTIP Hoe verkoop je een vrijhandelsverdrag’.
   https://downtoearthmagazine.nl/ttip-hoe-verkoop-je-een-vrijhandelsverdrag/
   ISDS is slechts de juridische uitwerking van het TTIP verdrag.
   We kunnen nu al (leuk) zaken doen met de VS, met TTIP versterken we de belangen van de grote bedrijven, en dat is niet leuk en niet eerlijk voor de kleine, nationale bedrijven, blijkt steeds maar weer.
   Ook met de belastingafspraken met grote bedrijven als Starbucks, zien we dat deze bedrijven minder belasting betalen, wat vervolgens weer extra opgehaald moet worden bij de burgers en nationale bedrijven.

   • Sophia zegt

    @M. Commandeur: ik zie je bericht nu pas, sorry! Heb dat artikel zitten lezen, voor het grootste deel. Het grootste punt van kritiek is, begrijp ik, dat die contracten gestandaardiseerd zijn en moeilijk / niet aanpasbaar per geval.
    Helemaal onderaan blijkt dat ik het toch goed gezien heb, tenminste …. ik haal even aan:

    “De handelscommissie van het Europees Parlement nam op 28 mei een resolutie aan die steun uitspreekt voor TTIP en het controversiële Investor-State Dispute Settlement (ISDS) arbitragesysteen, waarbij buitenlandse bedrijven de overheid kunnen aanklagen als wetten en regels voor hen leiden tot minder winst. Dit was een keerpunt in het standpunt van de handelscommissie, die aanvankelijk ISDS verwierp.”

    Ja ik ben het volkomen met je eens dat het niet alleen schandalig is, maar ook gewoon debiel dat die grote bedrijven geen of minder belasting betalen. Dat slaat echt nergens op en dat moet inderdaad anders! Maar ik krijg niet de indruk dat dat óók via die TTIP-contracten wordt geregeld. Eerder dat dat privé-afspraakjes zijn tussen Groot Bedrijf en Staat. En ja: wat ook anders moet, is dat kleine bedrijven geen kansen krijgen. Ik had een klein talenbureau en maakte wekelijks mee hoe er op me werd neergekeken. Ha, maar ook hoe grote bedrijven jaloers op me waren, omdat ik én korte lijnen had én lage prijzen. Maar het is niet eerlijk en het moet anders, dan ben ik met je eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.