Reacties

 1. Wordt er in bossen en steden niet te veel gekapt om aan biomassa te komen voor de opwekking van energie? Zo worden er in de oudere wijken van Almere massaal net volwassen, ca 30 jaar oude bomen gekapt die wel 150 jaar oud kunnen worden. De Gemeente beroept zich daarbij op bewonersklachten over “overlast” van schaduw, afvallende blaadjes en vogelpoep op geparkeerde auto’s en totaal betegelde tuinen. Maar de gekapte bomen worden grotendeels opgestookt.

  • Ik zie in n stad als Arnhem ook zeer fanatiek biomassa gegraai. De stad is bomenrijk, maar heeft de kapvergunning afgeschaft en sindsdien is de kettingzaag vaak te horen. Dan heb je ook de bladblazers nog die in rookwolken en herrie voor dag en dauw voor je deur staan te knetteren.

 2. Sporadisch tref ik in West Europa nog een stukje oerbos aan. Daar mag niets worden gedaan, niet gekapt, niets weggenomen. Jaren geleden zag ik een klein stukje oerbos in wording bij het Duitse Varel, vlakbij eigenlijk. Misschien een idee om substantiële gebieden te bestemmen als oerbos, waar niets mag gebeuren. Wellicht met ecologische verbindingszones.

 3. Jammer dat beleid vooral gemaakt wordt door mensen zonder enige visie en gemeenten tegenwoordig meer bezig zijn met ontwikkelen van allerlei korte termijn verdienmodellen. De overheid maakt meer kapot dan ons lief is.

 4. de mensen zijn dom bezig, en denken niet logisch.

  alles is de natuur draait om recycling van voedings-stoffen.
  Haal je dat weg, dan verarmd de voedingsbodem.
  Alles wat leeft, .. eet, drinkt en laat ook wat achter in vorm van mest dat dan weer verder afgebroken word tot vruchtbare voedingsbodem voor planten, die ons weer voeden, maar de mens wil maar 1 ding, doorgaan met energie winning ten koste van alles, en dat is niet logisch voor onze nakomelingen.
  Wie gaat dat uitleggen?

 5. We hebben zóveel hout nodig! Maar nog bruikbaar hout wordt verspild in plaats van hergebruikt; voorbeeld: het bouwen van de hoogste pallets-berg op het strand, die op oudjaar in brand wordt gestoken…..een wedstrijd voor jongeren!!
  O, we houden zo van tradities, maar we zijn ook zó dom…..

 6. Op dit moment worden weer massa’s snoeihout ingezameld voor de middeleeuwse traditie van het paasvuur stoken. Middeleeuws in de zin van achterlijk dus. Fijnstof, gifstoffen en kankerverwekkers komen vrij in de directe nabijheid van mensen, superongezond. En maar roepen dat hout verbranden CO2-neutraal is. Mensen denk eens na.
  Is het niet het paasvuur of het oudjaarsvuur, dan is het de vuurkorf, de barbecue, de open haard, de houtkachel en het kampvuur. En dan de gemeentes die boeren in het buitengebied ontheffing geven voor open vuren. Dat alles terwijl Nederland al zo’n slechte luchtkwaliteit heeft…

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *