Reacties

 1. B. Cortie zegt

  Een goed artikel waarbij ik wil onderstrepen dat wij door de grootschaligheid in een onomkeerbaar proces zijn beland dat ons op wereldschaal naar onze ondergang zal leiden.
  Loop eens rond over een markt wat een troep er ligt rijp voor in de vuilnisbak, kijk eens in een zaak waar men allerlei onzinnige plastic artikelen verkoopt, 24 batterijen in een pak of 3 schroeven in een verpakking als je er slechts 4 nodig hebt en ga zo maar door!
  Zonder enig politiek oordeel te willen hebben hoorde ik naar aanleiding van de sancties aan Rusland opgelegd in een TV commentaar daar iemand zeggen: ” Wij kunnen ook onze kaas of auto’s zelf maken, zal goedkoper zijn en mensen hebben hier mee werk.
  Ongetwijfeld zullen daar ook velen hun zakken vullen ( mis- ) gebruik makend van van de eenvoudige mensen die een grote worst van ” comfort en gemak ” voorgehouden wordt.
  Juist door de grootschaligheid waar ik in deze reaktie mee begon zal het alleen maar van kwaad tot erger worden en zelfs een wereldoorlog welke z.g. ” goedwillende ” zullen inzetten zal daar geen verandering inbrengen.

 2. Egbert Tellegen zegt

  Waarde B.Cortie,
  Hartelijk dank voor de reactie op mijn stuk, waarmee ik geheel instem. Ik moet nu denken aan wat het televisie journaal gisteren liet zien over opruimen van plastic uit de oceaan. Moeten we dat in de toekomst met heel de aarde vanaf de maan of mars doen?
  Egbert Tellegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.