Reacties

 1. loek beukman zegt

  Het gebeurt vlak naast ons, in de gemeente Westerkwartier: alles in het verhaal klopt. Ongelofelijk, maar waar. En maar rechts stemmen, mensen…..

 2. Joof Teeuwen zegt

  LS
  Wij wonen in Oostrum, vlak bij Venray. Ook bij ons worden al jaren lelies geteeld op onze es. Die is al behoorlijk naar de knoppen geholpen door de lelietelers en gazon boeren, met hun vergif en super zware machines. Momenteel ligt er een compleet meer omdat de grond zo is aangereden dat het water niet meer kan weg zakken. Tegen onze es ligt Natura 2000 gebied Boschhuizen. Ik maak mij grote zorgen over de gezondheid van ons en onze dorpsgenoten. De biodiversiteit is met sprongen terug uit gegaan. Het waterwinbedrijf heeft de locatie die tegen het natura 2000 gebied ligt moeten sluiten omdat de putten te vervuild waren. Ik hoop dat jullie actie succes mag hebben en dat dit verboden wordt. Het gaat hier alleen om luxe producten niet om voedsel.
  Met vriendelijke groet Joof Teeuwen

 3. Leonarda Aarts zegt

  Onze pensioendroom was een vakantiehuis in Drenthe. Dat huis is er gekomen. Geweldig! Op loopafstand van drie Nationale Parken.
  Die droom spatte al gauw uiteen toen bleek dat de akkers grenzend aan onze tuin en aan het prachtige Doldersummerveld verpacht werden aan de firma Joling, bollen- en lelieteler. Na 3 stressvolle jaren waarin wij actief deelname aan de strijd van Bollenboos zijn wij uit Zorgvlied vertrokken. Het huis wilden wij beslist niet verkopen aan een gezin met jonge kinderen!

 4. Erik van Ipenburg zegt

  Het is ook “overal” hetzelfde. Onvoldoende toezicht, een lobby voor bedenkelijke middelen, een ondermaatse ondernemers moraal. En dat voor producten die net als in de veeteelt zwaar milieu belastend zijn en een groot percentage is voor de export. Binnen een klein dichtbevolkt land wat in Europees milieu verband steeds verder gaat achterlopen, het is in een reactie al geschreven en maar rechts stemmen….
  Gelukkig wordt het bewustzijn steeds groter evenals de weerstand. Het is een kwestie lange en over jaren hopelijk ook een schonere adem. Ik woon in een te versteende stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.