Reacties

 1. Lourens zegt

  Ik ben voor eerlijk verdelen van de omschakeling naar duurzame energie. Echter jullie pakken dit te eenzijdig aan naar mijn mening. Is het namelijk niet zo dat wij ook de CO2 vervuiling betalen van de grootste vervuilers de industrie? Als je die lasten nu eens eerst eerlijk gaat verdelen dan kunnen de burgers van die miljarden praktisch gratis omschakelen. We betalen als burger 11 miljard CO2 belasting die eigenlijk door de groot vervuilers betaald zou moeten worden en niet door de burger. Zogenaamd voor baanbehoud, Nou voor 11 miljard per jaar kan je aardig wat banen creëren die niet vervuilen zoals in de zorg, politie enz. Snijd het mes zelfs aan 3 kanten, minder vervuiling, behoud van banen en problemen in zorg en politie opgelost. Op mijn Blog heb ik de beerput van 2017 eens op een rijtje gezet. Lees en huiver, alles met linkjes naar de bronnen (kranten e.d.) https://www.jolodax.nl/2017-terugblik/

  • Chris zegt

   Het systeem van verhandelen van CO2 vervuilingsrechten werkt altijd in het nadeel van de burgers. Het omzetten naar duurzame energievormen zal daarom ook sterk belemmerd worden door die (fossiele)energiebedrijven die het meest vervuilen, terwijl de burgers maar blijven betalen met hun gezondheid, bedreigingsangst en schaden aan hun vastgoed. Steden die al pieken met luchtvervuiling en graag willen gaan bouwen i.v.m. de woning schaarste, komen maar niet van hun luchtvervuilers af. Denk aan de oude kolencentrales en oude dieseltrucks die in heel Europa hun eigen steden boven de EU richtlijn blijven vervuilen. Juridische luchtvervuiling procedures tegen de nationale verantwoordelijke autoriteiten via hun Rechtelijke Macht verzanden in “welles nietes” situaties en wentelen in onmacht de vereiste politieke ambities op de burgers af. Vandaar de opkomst van populistische politieke partijen die hier dus voordeel mee behalen, maar geen bijdrage leveren tot ambitieus anders fiscaal economisch denken.

 2. Transparantie zegt

  Tussen de wind en biogas AC energie meters en de zonne energie DC energie meters moet onmiddellijk een vastgoed modem geplaatst worden met wifi signaal en netwerkaansluiting in uw eigen vastgoed. Daarnaast kan het vastgoed signaal een duaal GSM signaal verzenden naar GGD en JGZ van de desbetreffende Gemeenten en naar de netwerkbeheerders AC wisselstroom en DC gelijkstoom. Degene die als WI en WO bachelor de fiscale BTW wetgeving trouw blijft door altijd de aktiviteiten en dienstverlening pre juridisch als opbrengst te registreren heeft niets te vrezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.