Reacties

 1. Hans Kanters zegt

  Het stuk over ecomodernisme is heel interresant en realistisch groen doen is belangrijk maar je hebt veel grond nodig om alles op de biologische tour te doen. Tevens is kweekvlees interessant, mensen willen nou eenmaal vlees blijven eten, maar wel in mindere mate.

 2. Henk Nijsingh zegt

  Ik geloof geen snars van dit utopische verhaal van deze auteurs.

  Biologisch boeren heeft de toekomst en de inzichten nemen alleen maar toe.

  Deze auteurs pleiten voor grootschalige agrarische _industrie_, die juist een groot gevaar vormt voor de voedselveiligheid en wereldwijde ecologie. Dat is nu reeds het geval en kan nog veel erger worden. Het wordt tijd dat er opgetreden worden tegen de destructieve praktijken, fraude en het machtsmisbruik van Monsanto en Bayer! De EU moet de aanstaande monsterfusie van deze corporaties tegenhouden.

  Waarom kweekvlees? Ook zo’n utopie. Waarom niet vegetarisch vlees? Ook die ontwikkeling bespreken de auteurs kennelijk niet, terwijl er juist grote sprongen worden gemaakt en de markt sterk groeit. Ook insectenvlees is een meer duurzaam alternatief voor gangbaar vlees en is een groeiende markt.

  Maar de auteurs richten zich tegen de onschuldige milieubeweging en hebben zich kennelijk niet willen verdiepen in nieuwe ontwikkelingen in de biologische landbouw.

  Wat een lafhartig en eenzijdig denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.