Reacties

  1. roland zegt

    “Terwijl dit rapport tussen de regels rampspoed voorspelt spelen onze regeringsleiders weer mooi weer, alsof er niets aan de hand is … we concluderen dat de Monitor Duurzaam Nederland met zijn huidige relatieve in plaats van absolute indicatoren nauwelijks impact zal hebben”
    – De boodschapper heeft het weer gedaan. Als de regeringsleiders (van meer landen!) geen goede besluiten nemen, moeten de Nederlandse adviseurs (!) het ontgelden, ze duiden de trend i.p.v. “absolute indicatoren”, wat dat ook zijn moge. Ook is de kritiek: “verhult de werkelijke, vrij rampzalige situatie” Inderdaad het rapport noemt de getallen niet “rampzalig”, wel lezen we in het sitebericht: “De kwaliteit van leven in Nederland is hoog, maar gaat voor een deel ten koste van toekomstige generaties.” Hoe duidelijk moet het?

    Wat dit stuk niet noem: “Voor de economie vanaf 2008 in het geheel stagneertverbetering van de milieu-efficiëntie” en “Sinds 2001 is de uitstoot van broeikasgassen door de Nederlandse productie-activiteiten met 8% gedaald … een duidelijke dalende trend zien, terwijl de importemissies een duidelijke stijgende trend vertonen”
    – De vaak aangehaalde daling van de CO2 uitstoot geeft een vertekend beeld, daar immers de stijgende belasting van onze invoer, de uitstoot van de toename van de lucht- en zeevaart ontbreken in de nationale broeikasgas cijfers. Over verhullen gesproken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.